Guide Till Bästa Hampaproteinet【2022】

Om du av olika anledningar inte äter mjölkbaserade produkter är hampaprotein en bra vegetabilisk källa och innehåller alla nio av de essentiella aminosyrorna. Nedan har vi jämfört och rankat olika hampaproteinpulver. Det bästa är Holistics ekologiska hampaprotein. 

De är rankade utefter makrofördelning med det som fick högst betyg först:

  1. Holistic 
  2. Superfruit
  3. Healthwell 
  4. Myprotein
  5. Renée Voltaire

Hur vi har räknat

Vi har jämfört 5 olika hampaproteinpulver och rankat dessa utefter betyg. Det enda som tagits hänsyn till i detta test är fördelningen av makronutrienter, precis som vi gjorde när vi rankade 7 olika proteinpulver av sorten whey 100. Eftersom vi kollar på proteinpulver i detta fall kommer mängden protein per 100g vara avgörande i denna jämförelse. 

Vinnaren i jämförelsen är Holistic’s ekologiska hampaprotein. Detta beror på att detta pulver hade störst mängd protein och lägst innehåll av andra energigivande näringsämnen. Detta innebär också ett lägre energiinnehåll vilket för många är önskvärt för att enklare kunna passa in livsmedlet i det dagliga intaget. Doseringen för hampaprotein ligger på ca 30g pulver/portion, men vi har valt att utgå från näringsvärde per 100g.

Holistic:

Näringsvärde per 100g:
Energi: 352 kcal
Fett: 8,9g
varav mättat: 1,1g
Kolhydrater: 6,1g
varav sockerarter: 5,2g
Protein: 52,4g

Holistic tar förstaplatsen då näringsinnehållet är bra och proteininnehållet det näst högsta av det som jämförts. 

Superfruit:

Näringsvärde per 100g:
Energi: 348 kcal
Fett: 9g
varav mättat: 1g
Kolhydrater: 6,7g
varav sockerarter: 4,1g
Protein: 50g

Superfruit kommer på en stabil andraplats med ett näringsvärde som är mycket likt föregående, men med ett något lägre proteininnehåll.

Healthwell:

Näringsvärde per 100g:
Energi: 358 kcal
Fett: 11g
varav mättat: 1,7g
Kolhydrater: 5,2g
varav sockerarter: 4,1g
Protein: 50g

Healthwell tar tredjeplatsen. Detta då innehållet av fett är något högre än hos de föregående två, men näringsvärdet är bra.

Renée Voltaire:

Näringsvärde per 100g:
Energi: 360 kcal
Fett: 11g
varav mättat: 1,1g
Kolhydrater: 10g
varav sockerarter: 5,9g
Protein: 49g

Renée Voltaire kommer på en fjärdeplats. Detta på grund av att innehållet av kolhydrater är högre än hos de som presenterats innan.

MyProtein: 

Näringsvärde per 100g:
Energi: 414 kcal
Fett: 12g
varav mättat: 1,2g
Kolhydrater: 10g
varav sockerarter: 6g
Protein: 54g

Hampaproteinet från Myprotein kommer, trots att det har det högsta proteininnehållet per 100g i den här jämförelsen, på en femteplats. detta beror på att det har det högsta näringsvärdet av alla och att det är en märkbar skillnad i energiinnehåll mellan Holistic som kom på förstaplats. 

Lästips: Vill du veta vilket som är det billigaste proteinpulvret? Klicka här.

Värt att nämna är att proteinpulver från hampa har ett lägre proteininnehåll än till exempel pulver från soja. Trots detta är hampaprotein ett bra alternativ om man till exempel är känslig mot sojabönor. 

Lästips: Vill du veta vilket som är det bästa sojaproteinpulvret ur ett makrofördelningsperspektiv? Eller nyfiken på vilket som är det bästa veganska blandproteinpulvret? Läs dessa artiklar.

Daniela

Certifierad Kostrådgivare och Personlig Tränare.

Read Previous

Guide Till Bästa Vassleproteinet → Whey 80 Eller 100

Read Next

Guide Till Bästa Sojaproteinet【2022】

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.