Bästa Proteinpulvret → 5 Bästa Proteinpulver【2024】

Ett av de mest köpta kosttillskotten är proteinpulver. Det beror på att det går att inta som komplement till alla måltider samt är smidigt att ha med sig. Nedan följer en lista av de proteinpulver som är de bästa.

  1. Optimum Nutrition Vanilla Ice Cream
  2. Svenskt Kosttillskott Vanilj Milkshake 
  3. Aware Nutrition Vanilla Ice Cream
  4. Tyngre Vaniljdrömmar
  5. GAAM Nutrition Delicious Vanilla

Lästips:Vill du hitta det billigaste proteinpulvret? Läs denna artikel.

Hur Vi har Räknat

Vi har testat proteinpulver från olika märken och skapat en lista utefter betyg. Det som har legat till grund för rankningen är endast hur fördelningen av makronutrienter ser ut. Vad som är en idealisk fördelning av makronutrienter är individuellt och beror helt på vad man har för mål med sin kost. I detta test har vi utgått ifrån att man vill ha ett så högt proteininnehåll per portion som möjligt samtidigt som mängden fett, kolhydrater och socker ska vara så lågt det går.

För detta bäst i test av proteinpulver står Star Nutrition Whey 100 som vinnare. Detta beror på det låga energiinnehållet samtidigt som detta pulver hade det högsta proteininnehållet per portion av de som testats.

Nedan gås alla kandidaterna igenom och listas utefter placering i testet. För att underlätta testet är näringsinnehållet beräknat på smaken vanilj från respektive märken och samtliga är Whey 100.

1. Optimum Nutrition Vanilla Ice Cream

Näringsvärde per portion:
1 portion: 31g
Kcal: 113
Fett: 1,3g
Kolhydrater: 1,4g 
varav sockerarter: 0,7g
Protein: 24g

Optimum Nutrition kommer på en stadig andraplats med sina 24g protein och även här är det lågt innehåll av fett och kolhydrater. Med ett innehåll på 113 kilokalorier (kcal) per portion så hamnar det här proteinpulvret på en andraplats i energiinnehåll.

2. Svenskt Kosttillskott Vanilj Milkshake 

Näringsvärde per portion:
1 portion: 33g
Kcal: 133
Fett: 2g
Kolhydrater: 2,3g, 
varav sockerarter: 2,1g
Protein: 26,4g

På andraplats kommer Svenskt Kosttillskott med sitt Core Whey Protein. Det har högst innehåll av protein av alla i testet.

3. Aware Nutrition Vanilla Ice Cream

Näringsvärde per portion:
1 portion: 30g
Kcal: 104
Fett: 1,5g
Kolhydrater: 1,2g, 
varav sockerarter: 1,2g
Protein: 22g

Aware Nutrition ger oss ett proteinpulver med det lägsta proteininnehållet per portion, nämligen 22g. Trots detta så hamnar det på en tredjeplats i testet på grund av sitt låga innehåll av fett och kolhydrater samt att det innehåller lägst energiinnehåll av alla.

4. Tyngre Vaniljdrömmar

Näringsvärde per portion:
1 portion: 35g
Kcal: 138
Fett: 2,4g
Kolhydrater: 2,8g, 
varav sockerarter: 2,1g
Protein: 26g

Tyngres proteinpulver med smak av vaniljdrömmar hamnar på fjärde plats. Proteininnehållet är högt med 26g men det som drar ner betyget är dels det höga energiinnehållet, dels det relativt höga sockerinnehållet jämfört med de andra. 

5. GAAM Nutrition Delicious Vanilla

Näringsvärde per portion:
1 portion: 33g
Kcal: 133
Fett: 2g
Kolhydrater: 3,5g, 
varav sockerarter: 2,64g
Protein: 25g

GAAM Nutritionkommer på femteplats Ett högt innehåll av kolhydrater/sockerarter gör så att det, trots sitt höga proteininnehåll, inte hamnar på en bättre placering än så. Detta innebär dock inte att det är ett dåligt proteinpulver. 25g per portion är väldigt bra och det behöver inte vara negativt med ett högre innehåll av kolhydrater. 

Andra alternativ

Är du vegan eller vill undvika animaliska produkter så finns det bra alternativ på marknaden för dig också! Hampaproteinpulver, sojaproteinpulver eller ärtproteinpulver är några exempel på detta. Vill du veta mer om dessa så kan du klicka på länkarna för att läsa våra bästa tips.

Svar på vanliga frågor

Vad är makronutrienter?

Makronutrienter är de energigivande näringsämnena som är fett, kolhydrater och protein. Fett innehåller 9kcal/g medan kolhydrater och proteiner innehåller 4kcal/g. Ordet makro kommer från grekiskan och betyder stor eftersom att dessa näringsämnena intas i stor mängd.

Vad är protein?

Man brukar säga att protein är kroppens byggstenar och är nödvändigt för att kroppen till exempel ska kunna producera celler. Protein är uppbyggt av aminosyror och det finns 20 aminosyror. Nio av dessa är essentiella och måste fås via kosten då kroppen inte kan producera dem.

Varför ska man äta proteinpulver som kosttillskott?

Som fysiskt aktiv, och framförallt som idrottare har man högre proteinbehov än genomsnittspersonen. För vissa är det svårt att få i sig sitt dagliga behov via kosten och då kan komplement som proteinpulver vara smidigt. Det krävs inga direkta förberedelser för att kunna blanda en shake med proteinpulver och vatten och ta som ett snabbt mellanmål.

Daniela

Certifierad Kostrådgivare och Personlig Tränare.

Read Next

Billigaste Proteinpulvret【2024】

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.